SKITOPISI

  1. Nalazite se ovdje:  
  2. Naslovnica

Daruvarski gastronomski putopisi - ostali elementi

Detalji
Gastronauti
31 Listopad 2023
Hitova: 693

daruvar 3 0

Osim po 5-om i 6-om elementu o kojima smo pisali u prethodnim reportažama, Daruvar ima još puno zanimljivih elemenata. Neke od njih smo i upoznali tijekom daruvarskog druženja Gastronauta ...

Opširnije: Daruvarski gastronomski putopisi - ostali elementi

Daruvarski gastronomski putopisi - 5i - element

Detalji
Gastronauti
31 Listopad 2023
Hitova: 1133

daruvar 2 0

 Daruvar je, osim po 6-om elementu o kojem smo pisali u prethodnoj reportaži, poznat i po 5-om elementu, poznatom craft pivu koje je u okviru projekta 6-i element sljubljivano s jelima koja jačaju imunitet, pogodna su za sportaše ili su tipična za daruvarski kraj.

Opširnije: Daruvarski gastronomski putopisi - 5i - element

Daruvarski gastronomski putopisi - 6i-element

Detalji
Gastronauti
31 Listopad 2023
Hitova: 1913

daruvar 1 0

 U Daruvaru je prezentiran projekt 6-i element, projekt kojeg provodi Turistička zajednica Daruvar – Papuk u suradnji s Gastronautima. Oko njega su se okupili svi daruvarski ugostitelji te osmislili svoje gastronomske interpretacije tema: Jela koja jačaju imunitet, Jela za sportaše  i Daruvarske parove.

Opširnije: Daruvarski gastronomski putopisi - 6i-element

Nedjeljni ručak chefice Vesne Miletić

Detalji
Gastro priče
08 Listopad 2023
Hitova: 610

 zrno vesna 0

U restoranu Zrno soli u nedjelju 8.10.2023., u okviru festivala Taste of Mediterrean kuhala je poznata chefica Vesna Miletić iz zagrebačkog restorana Tač ...

Opširnije: Nedjeljni ručak chefice Vesne Miletić

Taste of Mediterranean 2023 - otvaranje manifestacije

Detalji
Gastro reportaže
05 Listopad 2023
Hitova: 510

taste 0

 U Split se od 4. do 8. rujna 2023.g. po 11. put održava manifestacija Taster the Mediterranean - http://www.tastethemediterranean.eu/hr/ . 30 vrhunskih stranih i domaćih šefova kuhaju u brojnim splitskim restoranima mediteranske delicije. 

Opširnije: Taste of Mediterranean 2023 - otvaranje manifestacije

Mladen Šutej - in memoriam

Detalji
Ostalo
05 Listopad 2023
Hitova: 1171

sutej velika 2

2. listopade 2023.g. napustio nas je u 78 godini Mladen Šutej, veliki jedriličar, pisac, autor reportaža, čovjek koji je otvorio potpuno novo poglavlje hrvatskog i svjetskog jedrenja.  Mladen Šutej je plovio na tri broda Hir 2 (6,5 m), Hir 3 (10 m) i Hrvatska čigra (19,8 m), a u svojim plovidbama je 6 puta Atlantik  (jednom solo kao drugi Hrvat u povijesti nakon kapetana Nikole Primorca), dva puta Pacifik (jednom solo kao prvi Hrvat u povijesti) , jednom Indijski ocean i tri puta Labradorsko more. Dva je puta bio na Rtu Cape Horn, jednom prošao rt Dobre Nade i bio na svim svjetskim kontinentima uključujući i Antarktiku. Ukupno je prejedrio oko 230.000 milja, što je ekvivalent 7 puta oko svijeta. Napisao je 8 knjiga (Priče s oceana. Život pod jedrima, Taktike na olujnom moru, Na rubovima svijeta, Jedrilicom oko Cape Horna, Izazov Atlantik, Ocean i druge priče i Čigra i ja) , bio glavni urednik i koautor (Šutej, Stipaničev, Miloš, Gerovac, Ilić) Nautičkog peljara Jadrana, priredio je  stotinjak reportaža, a u suradnji s televizijama snimio i realizirao 35 dokumentarnih emisija o ekspedicijama Arktik - Antartik i Čigrom oko svijeta. Sve se to može pronaći na stranicama www.mladensutej.com , a Mladen je autor i virtualne Škole jedrenja Mladen Šutej .

Opširnije: Mladen Šutej - in memoriam

Hobotnica u žalu Nikše Ivičevića Bukare

Detalji
Gastro priče
01 Travanj 2023
Hitova: 1556

hobotnica 0

Na Biseru mora 2023. zadnjeg dana događanja Nikša Ivičević Bukara iz konobe Bukara iz mjesta Drvenika, malog turističkog mjesta malo južnije od Makarske, oduševio je sve prisutne svojom Hobotnicom u žalu ...

Opširnije: Hobotnica u žalu Nikše Ivičevića Bukare

Biser mora 2023. - natjecanja kuhara

Detalji
Biser mora i Grand Gourmet
31 Ožujak 2023
Hitova: 1459

takmicenje 0

Na Biseru mora 2023. održana su prva timska školska natjecanja kuhara srednjih i visokih ugostiteljskih škola. Prijavilo se 41 timova iz 20 zemalja , najviše u povijesti festivala. 

Opširnije: Biser mora 2023. - natjecanja kuhara

Biser mora 2003. - radionice

Detalji
Biser mora i Grand Gourmet
31 Ožujak 2023
Hitova: 1478

 radionice 0

Kao i svake godine na Biseru mora, uz natjecanja vrlo važan dio programa su i stručne radionice. Bilo ih je puno, na različite teme, od Putovanja Italijom, Otključavanjem okusa Brača do slavne Nikšine Hobotnice u žalu i prezentacije nove ponude Centaurusa ...

Opširnije: Biser mora 2003. - radionice

Gastroadvent u Splitu 2022. - 4. adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
18 Prosinac 2022
Hitova: 1382

 

Gastroadvent 2022 4 0

Četvrtu adventsku svijeću ljubavi četvrte adventske nedjelje 2022.g., zapalili su na Šperunu novinari televiuzijskih kuća. Gastroadvent u Splitu desetljećima promovira mediteranski način prehrane. Ovogodišnje druženje započeli smo pričom o boru i grahoricama, a konobe sa Šperuna - Konoba Marjan, Trattoria Tinel i Konoba Dujkin dvor na tu su temu za završni Gastroadvent pripremili niz delicija ...

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2022. - 4. adventska svijeća

Gastroadvent u Splitu 2022. - 3. adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
11 Prosinac 2022
Hitova: 1367

gastroadvent 2022   3  0

Treću adventsku svijeću radosti treće adventske nedjelje 2022.g.,  zapalili su u restoranu Zora bila na splitskim Bačvicama novinari tiskanih medija. Gastroadvent u Splitu desetljećima promovira mediteranski način prehranue kojije ugrožen tragovima globalizacije i neodgovornim ponašanjem stanovnika naše jedine planete.
Izgubili smo kroz proteklo vrijeme brojne biljne i životinjske vrste lošim gospodarenjem i krivi smo za promjene koje mijenjaju temelje mediteranskog načina prehrane
 ...

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2022. - 3. adventska svijeća

Stranica 4 od 14

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Izbornik

  • Naslovnica
  • Gastro priče
  • Gastro reportaže
  • Gastronauti
  • Gastroadvent u Splitu
  • Biser mora i Grand Gourmet
  • Škola brodskog kuhanja
  • Foto reportaže
  • Putopisi
  • FIJET putopisi
  • 5 do 12
  • Zašto Skitopisi

Prevođenje

hrbgcsdanlenfifrdeeliwhugaitmkplptroskslessv

Najčitanije

  • Eseji o kuhanju - Slane srdele i slani inčuni
  • Jadranske tune za japanske gurmane
  • Eseji o kuhanju - Bakalar III dio
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Marina Frapa
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Rogoznica
  • Ekologija - Feel it, don't kill it !
  • Šibenski brudet od bakalara na način tete Joze
  • Putopisi - Svjetionici Portugala
  • Putopisi: Krug Španjolskom - morski dio Hrvatskom Čigrom
  • Putopisi - Istanbul - 1. dio - Prvi susret s gradom

Posljednje objavljeni članci

  • Austrijsko - dalmatinska večer u restoranu novog splitskog hotela Akademis-Fit Split
  • Vinski podrum 2025. se ponovo vratio u Dioklecijanove podrume
  • Faros na tanjuru - grčka hrana na otoku Hvaru - Φάρος σε ένα πιάτο
  • Taste of Vitality (Okus vitalnosti) - Mali Lošinj
  • Biser mora 2025. - predavanje: Umjetna inteligencija u kulinarstvu i gastronomiji – što je novo u godinu dana?

YouTube kanal Skitopisa

YouTube kanal Skitopisa sa svim kratkim filmovima.

Copyrights

Copyright © 2025 Skitopisi. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatni softver objavljen pod GNU Općom Javnom Licencom.