Skitopisi

Biser mora 2019 - na mladima svijet ostaje

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 15 Travanj 2019
Hitova: 1562
supetar 2019 6 0

Biser mora je najveće kulinarsko natjecanje u Hrvatskoj koje na početku turističke sezone, obično koncem ožujka, u Supetar na otoko Braču dovede nekoliko stotina profesionalnih kuhara, od najmlađih koji se prvi put natječu na međunarodnim natjecanjima, do iskusnih seniora. Kao i svake godine Biser mora  2019. je bio zanimljiva što ćemo i pokazati kroz nekoliko foto reportaža. Kranimo s najmlađima. Na njima ipak svijet (i kuhinje) ostaju ...

Opširnije: Biser mora 2019 - na mladima svijet ostaje

Goût de France u restoranu Zora bila u Splitu

Detalji
Kategorija: Gastro priče
Objavljeno: 25 Ožujak 2019
Hitova: 2428

Uvod

Glavna večera ovog petog izdanja projekta Goût de France (Dobra Francuska) koji se održao na prvi dan proljeća u četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, imala je za cilj okupiti 5000 chefova na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju. I Split se ove godine uključio sa četri restorana. Mi smo bili u Zori biloj ...

Opširnije: Goût de France u restoranu Zora bila u Splitu

Dan D za gastronomsku scenu Hrvatske - 50 nijansi zelene

Detalji
Kategorija: Gastro priče
Objavljeno: 14 Ožujak 2019
Hitova: 3785

zeleni rucak 0

Danas se u Splitu u restoranu 'Zora bila' dogodio dan D za gastronomsku scenu ne samo Splita, već i cijele Hrvatske. U suradnji nutricionistice Olje Marinić i kuharskog i bračnog para  Sandre i Dane, dogodilo se posebno gastronomsko događanje - tematski ručak - 50 nijansi zelene ...

Opširnije: Dan D za gastronomsku scenu Hrvatske - 50 nijansi zelene

IKKER 2019. - Centaurus, Kali tuna i natjecanje amatera

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 22 Veljača 2019
Hitova: 2342

 IKKER 2 00

U organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), okupilo je u makarskom hotelu ‘Miramare’ deset kuharskih prvaka iz Italije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Makedonije na petom izdanju Interregionalnog natjecanja kuhara regije – IKKER 2019. Osim natjecanja profesionalaca, na IKER-u 2019. bilo je i radionica i natjecanja kuhara amatera ...

Opširnije: IKKER 2019. - Centaurus, Kali tuna i natjecanje amatera

IKKER 2019. - Natjecanje najboljih kuhara regije

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 22 Veljača 2019
Hitova: 2881

 

IKKER 1 00

U organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), okupilo je u makarskom hotelu ‘Miramare’ deset kuharskih prvaka iz Italije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Makedonije na petom izdanju Interregionalnog natjecanja kuhara regije – IKKER 2019.

Opširnije: IKKER 2019. - Natjecanje najboljih kuhara regije

Josipov rižoto od kozica, sušenih poma i pistacija na Dioklecijanovoj amfori 2018.

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 18 Siječanj 2019
Hitova: 2899

jozin rizot 0

I ove se godine održala Dioklecijanova amfora 2018., natjecanje natjecanje kuhara  u organizaciji SKMER-a (Udruge šefova kuhinje mediteranskih i europskih regija) koje okuplja kuhare iz svih djelova Hrvatske. Uz natjecanje profesionalnih mladih kuhara na Dioklecijanovoj amfori već se tradicionalno natječu i predstavnici medija u pripremi tradicionalnih dalmatinskih jela. Ove je godine tema bila rižoto od kozica. Ekipa Skitopisa je i ove godine sudjelovala s Josipovim posebnim receptom ...

Opširnije: Josipov rižoto od kozica, sušenih poma i pistacija na Dioklecijanovoj amfori 2018.

Blagdanska juha moje mame

Detalji
Kategorija: Gastro priče
Objavljeno: 26 Prosinac 2018
Hitova: 3390

blagdanska 0

Moja je mama Ana tradicionalno za božićne blagdane kuhala posebnu blagdansku juhu s luganigama, pa sam nastavio tu tradiciju. Kako se kuha pogledajte u kratkoj gastro priči ...

Opširnije: Blagdanska juha moje mame

Gastroadvent u Splitu 2018 - četvrta adventska svijeća

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 24 Prosinac 2018
Hitova: 3699

gastroadvent 4 0

GASTOADVENT (NI)JE LUK I VODA naziv je ovogodišnjeg Gastroadventa u Splitu, sada već tradicionalnog splitskog događanja u vrijeme Adventa. Na ideju nutricionistice Olje Martinić, ovogodišnji Gastroadvent ima za cilj ukazati na važnost konzumacije luka i vode te njihovu ulogu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti. Ove se nedjelje palila četvrta svijeća ljubavi u kultnoj splitskoj piceriji, a danas i restoranu Galija ...

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2018 - četvrta adventska svijeća

Novo mjesto za vinoljubce i mesoljubce u Splitu - WineBox i WhyBeef

Detalji
Kategorija: Foto reportaže
Objavljeno: 22 Prosinac 2018
Hitova: 5838

Winebox 0

Split je dobio novo mjesto za ljubitelje vina, dobre govedine, velebitskih tartufa i proizvoda od crnih slavonskih svinja ...

Opširnije: Novo mjesto za vinoljubce i mesoljubce u Splitu - WineBox i WhyBeef

Gastroadvent u Splitu 2018 - treća adventska svijeća

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 16 Prosinac 2018
Hitova: 3493

Gastroadvent 2018 3 0

GASTOADVENT (NI)JE LUK I VODA naziv je ovogodišnjeg Gastroadventa u Splitu, sada već tradicionalnog splitskog događanja u vrijeme Adventa. Na ideju nutricionistice Olje Martinić, ovogodišnji Gastroadvent ima za cilj ukazati na važnost konzumacije luka i vode te njihovu ulogu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti. Ove se nedjelje palila treća svijeća u Muzeju grada Splita ...

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2018 - treća adventska svijeća

Gastroadvent u Splitu 2018 - druga adventska svijeća

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 09 Prosinac 2018
Hitova: 2982

gastroadvent 2018 2 0

GASTOADVENT (NI)JE LUK I VODA naziv je ovogodišnjeg Gastroadventa u Splitu, sada već tradicionalnog splitskog događanja u vrijeme Adventa. Na ideju nutricionistice Olje Martinić, ovogodišnji Gastroadvent ima za cilj ukazati na važnost konzumacije luka i vode te njihovu ulogu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti. ...

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2018 - druga adventska svijeća

Stranica 4 od 9

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nalazite se ovdje:  
  • Naslovnica

Izbornik

  • Naslovnica
  • Gastro priče
  • Gastro reportaže
  • Gastronauti
  • Škola brodskog kuhanja
  • Foto reportaže
  • FIJET putopisi
  • 5 do 12
  • Zašto Skitopisi

Najčitanije

  • Eseji o kuhanju - Slane srdele i slani inčuni
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Marina Frapa
  • Eseji o kuhanju - Bakalar III dio
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Rogoznica
  • Šibenski brudet od bakalara na način tete Joze

Povratak na vrh

© 2023 Skitopisi