Pogača od slane ribe
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 782
Od svih tekstova na Skitopisima, najčitanija je gastro priča Slane srdele i slani inčuni pa me to to i potaklo da napišem i malo drugačiju priču na ovu temu, ovaj put posvećenu samo jednom jelu sa slanim srdelama ili inćunima: Pogači od slane ribe, ali i ovaj put s posebnim naglaskom na komišku inačicu tog jela prisutnog i u drugim zemljama Mediterana.
Gastroadvent u Splitu 2024. - prva adventska svijeća
- Detalji
- Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 776
Gastroadvent u Splitu je jedinstvena splitska manifestacija po zamisli nutricionistice Olje Martinić tijekom koje se u četiri adventske nedjelje promoviraju splitski restorane s ponudom adventskih jela i upoznaju adventski običaje različitih zemalja, te promoviraju zdrave mediteranske namirnice. Posebno mjesti zauzima adventski vijenac čije svijeće, tijekom četiri adventske nedjelje pale novinari elektroničkih medija, tiskanih medija, radio i TV kuća. Danas je upaljena 1. svijeća Gastroadventa 2024. u restoranu Central hotela Santa Lucia na splitskoj Pjaci. Svijeću su upalili novinari Web portala, a osoblje restorana La luce je pripremilo poseban menu kojem je poveznica bila višnja maraska ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2024. - prva adventska svijeća
FIJET kongres 2024. - Što se na kruzeru jede?
- Detalji
- FIJET putopisi
- Hitova: 587
Svake godine svjetska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu F.I.J.E.T. organizira godišnji kongres u drugoj zemlji domaćina. Ove 2024. godine kongres je bio malo drugačiji od uobičajenih. Održao se na kruzeru tijekom 4 dana krstarenja od Civitavechie do Marseilla. Ova druga reportaža posvećena je kruzero i to posebno njegovoj gastronomskoj ponudi ...
FIJET kongres 2024. - kruzerom od Civitavechie do Marseilla
- Detalji
- FIJET putopisi
- Hitova: 600
Svake godine svjetska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu F.I.J.E.T. organizira godišnji kongres u drugoj zemlji domaćina. Ove 2024. godine kongres je bio malo drugačiji od uobičajenih. Održao se na kruzeru tijekom 4 dana krstarenja od Civitavechie do Marseilla ...
Opširnije: FIJET kongres 2024. - kruzerom od Civitavechie do Marseilla
Grand Gourment 2024 - Master class: Zirojević & Bremec "Sve iz mora"
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 492
X. Grand Gourmet održan je od 13. - 15.11.2024. u hotelu Amfora i organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija uz podršku Ministarstva turizma i sporta, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, TZ grada Splita i drugih partnera. Na festivalu su sudjelovali ugostiteljski djelatnici, predavači, učenici i strukovni nastavnici koji su se natjecali i sudjelovali u brojnim radionicama i master class-ovima. Jedan od master class-ova na temu Sve iz mora održali su Hrvoje Zirojević i Željko Neven Bremec uz podršku Centaurusa.
Opširnije: Grand Gourment 2024 - Master class: Zirojević & Bremec "Sve iz mora"
Grand Gurment 2024. - Natjecanja i radionice
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 401
X. Grand Gourmet održan je od 13. - 15.11.2024. u hotelu Amfora i organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija uz podršku Ministarstva turizma i sporta, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, TZ grada Splita i drugih partnera. Na festivalu su sudjelovali ugostiteljski djelatnici, predavači, učenici i strukovni nastavnici koji su se natjecali i sudjelovali u brojnim radionicama i master class-ovima. Tema ove reportaže su natjecanjima i radionicame.
Školjka kunjka u biogradskom gastronautskom putopisu
- Detalji
- Gastronauti
- Hitova: 4966
Turistička zajednica grada Biograda u suradnji s Gastronautima i 15-ak ugostitelja intenzivno radi na jačanju brenda grada i to posebno predstavljanju Biograda kao važne gastronomske destinacije. Prva reportaža je bila posvećena gastronomsko - turističkoj šetnji gradom Biogradom, a ova druga školjkama kunjkama i njihovom mjestu u gastronomiji, posebno biiogradskog kraja.
Opširnije: Školjka kunjka u biogradskom gastronautskom putopisu
Biogradski gastronautski putopisi - gastronautsko - turistička šetnja kraljevskim gradom Biogradom
- Detalji
- Gastronauti
- Hitova: 2013
Turistička zajednica grada Biograda u suradnji s Gastronautima i 15-ak ugostitelja intenzivno radi na jačanju brenda grada i to posebno predstavljanju Biograda kao važne gastronomske destinacije. Što su postigli, predstavili su na gastronomsko - turističkoj šetnji gradom Biogradom od 14 - 16. svibnja 2024.g. U restoranima grada Biograda predstavljene su brojne delicije, od kojih su posebno mjesto imale školjke kunjke i lokalni specijaliteti primljene s desertnim vinom prošekom kao začinom. Kako je bilo u Biogradu prikazati ćemo u dvije reportaže. Prva je posvećena gastronomsko - turističkoj šetnji gradom Biogradom, a druga školjkama kunjkama i njihovom mjestu u gastronomiji, posebno biiogradskog kraja.
Biser mora 2024. -predavanje Kako novi alati umjetne inteligencije mogu pomoći u kulinarstvu i gastronomiji
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 1974
Jedno od događanja Bisera mora 2024. bilo je predavanje i prezentacijsku radionicu na temu „Kako novi alati umjetne inteligencije mogu pomoći u kulinarstvu i gastronomiji?“ koje se održalo u četvrtak 21.3.2024.g. u 10.30 sati, a predavači su bili Darko Stipaničev, profesor Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, i Mirta Stipaničev, nutricionistica i voditeljica softverskih projekata tvrtke Versuni, Austria ...
Biser mora 2024. - natjecanja
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 1251
Bisera mora je prije svega natjecanje mladih kuhara i konobara. Niti 2024.g. nije bila iznimka. Na natjecanju je sudjelovalo 600 sudionika iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bjelorusije, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Indije, Italije, Makedonije, Malte, Mauricijusa, Nizozemske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije i Turske.
Biser mora 2024. - radionice i prezentacije
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 1135
Vrlo važan dio programa Bisera mora su i stručne radionice i prezentacije. Kao i svake godine bilo ih je puno, na različite teme, od Smoothie akademije, Otključavanjem okusa Brača do prezentacije vrhunskih viskija i rumova ...
Stranica 2 od 14