SKITOPISI

  1. Nalazite se ovdje:  
  2. Naslovnica

Pogača od slane ribe

Detalji
Gastro priče
03 Prosinac 2024
Hitova: 782

Od svih tekstova na Skitopisima, najčitanija je gastro priča Slane srdele i slani inčuni pa me to to i potaklo da napišem i malo drugačiju priču na ovu temu, ovaj put posvećenu samo jednom jelu sa slanim srdelama ili inćunima: Pogači od slane ribe, ali i ovaj put s posebnim naglaskom na komišku inačicu tog jela prisutnog i u drugim zemljama Mediterana.

Opširnije: Pogača od slane ribe

Gastroadvent u Splitu 2024. - prva adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
01 Prosinac 2024
Hitova: 776

Gastroadvent u Splitu je jedinstvena splitska manifestacija po zamisli nutricionistice Olje Martinić tijekom koje se u četiri adventske nedjelje promoviraju splitski restorane s ponudom adventskih jela i upoznaju adventski običaje različitih zemalja, te promoviraju zdrave mediteranske namirnice. Posebno mjesti zauzima adventski vijenac čije svijeće, tijekom četiri adventske nedjelje  pale novinari elektroničkih medija, tiskanih medija, radio i TV kuća. Danas je upaljena 1. svijeća Gastroadventa 2024. u restoranu Central hotela Santa Lucia na splitskoj Pjaci. Svijeću su upalili novinari Web portala, a osoblje restorana La luce je pripremilo poseban menu kojem je poveznica bila višnja maraska ...

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2024. - prva adventska svijeća

FIJET kongres 2024. - Što se na kruzeru jede?

Detalji
FIJET putopisi
26 Studeni 2024
Hitova: 587

Svake godine svjetska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu F.I.J.E.T.  organizira godišnji kongres u drugoj zemlji domaćina. Ove 2024. godine kongres je bio malo drugačiji od uobičajenih. Održao se na kruzeru tijekom 4 dana krstarenja od Civitavechie do Marseilla. Ova druga reportaža posvećena je kruzero i to posebno njegovoj gastronomskoj ponudi ...

Opširnije: FIJET kongres 2024. - Što se na kruzeru jede?

FIJET kongres 2024. - kruzerom od Civitavechie do Marseilla

Detalji
FIJET putopisi
24 Studeni 2024
Hitova: 600

Svake godine svjetska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu F.I.J.E.T.  organizira godišnji kongres u drugoj zemlji domaćina. Ove 2024. godine kongres je bio malo drugačiji od uobičajenih. Održao se na kruzeru tijekom 4 dana krstarenja od Civitavechie do Marseilla ...

Opširnije: FIJET kongres 2024. - kruzerom od Civitavechie do Marseilla

Grand Gourment 2024 - Master class: Zirojević & Bremec "Sve iz mora"

Detalji
Biser mora i Grand Gourmet
16 Studeni 2024
Hitova: 492

X. Grand Gourmet održan je od 13. - 15.11.2024. u hotelu Amfora i  organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija uz podršku Ministarstva turizma i sporta, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, TZ grada Splita i drugih partnera. Na festivalu su sudjelovali ugostiteljski djelatnici, predavači, učenici i strukovni nastavnici koji su se natjecali i sudjelovali u brojnim radionicama i master class-ovima. Jedan od master class-ova na temu Sve iz mora održali su Hrvoje Zirojević i Željko Neven Bremec uz podršku Centaurusa.

Opširnije: Grand Gourment 2024 - Master class: Zirojević & Bremec "Sve iz mora"

Grand Gurment 2024. - Natjecanja i radionice

Detalji
Biser mora i Grand Gourmet
15 Studeni 2024
Hitova: 401

X. Grand Gourmet održan je od 13. - 15.11.2024. u hotelu Amfora i  organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija uz podršku Ministarstva turizma i sporta, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, TZ grada Splita i drugih partnera. Na festivalu su sudjelovali ugostiteljski djelatnici, predavači, učenici i strukovni nastavnici koji su se natjecali i sudjelovali u brojnim radionicama i master class-ovima. Tema ove reportaže su natjecanjima i radionicame.

Opširnije: Grand Gurment 2024. - Natjecanja i radionice

Školjka kunjka u biogradskom gastronautskom putopisu

Detalji
Gastronauti
22 Svi 2024
Hitova: 4966

Turistička zajednica grada Biograda u suradnji s Gastronautima i 15-ak ugostitelja intenzivno radi na jačanju brenda grada i to posebno predstavljanju Biograda kao važne gastronomske destinacije. Prva reportaža  je  bila posvećena gastronomsko - turističkoj šetnji gradom Biogradom, a ova druga školjkama kunjkama i njihovom mjestu u gastronomiji, posebno biiogradskog kraja. 

Opširnije: Školjka kunjka u biogradskom gastronautskom putopisu

Biogradski gastronautski putopisi - gastronautsko - turistička šetnja kraljevskim gradom Biogradom

Detalji
Gastronauti
21 Svi 2024
Hitova: 2013

 

Turistička zajednica grada Biograda u suradnji s Gastronautima i 15-ak ugostitelja intenzivno radi na jačanju brenda grada i to posebno predstavljanju Biograda kao važne gastronomske destinacije. Što su postigli, predstavili su na gastronomsko - turističkoj šetnji gradom Biogradom od 14 - 16. svibnja 2024.g. U restoranima grada Biograda predstavljene su brojne delicije, od kojih su posebno mjesto imale školjke kunjke i lokalni specijaliteti primljene s desertnim vinom prošekom kao začinom. Kako je bilo u Biogradu prikazati ćemo u dvije reportaže. Prva je posvećena gastronomsko - turističkoj šetnji gradom Biogradom, a druga školjkama kunjkama i njihovom mjestu u gastronomiji, posebno biiogradskog kraja.

Opširnije: Biogradski gastronautski putopisi - gastronautsko - turistička šetnja kraljevskim gradom Biogradom

Biser mora 2024. -predavanje Kako novi alati umjetne inteligencije mogu pomoći u kulinarstvu i gastronomiji

Detalji
Biser mora i Grand Gourmet
27 Ožujak 2024
Hitova: 1974

 biser 2024 radionice 2

Jedno od događanja Bisera mora 2024. bilo je predavanje i prezentacijsku radionicu na temu „Kako novi alati umjetne inteligencije mogu pomoći u kulinarstvu i gastronomiji?“ koje se održalo u četvrtak 21.3.2024.g. u 10.30 sati, a predavači su bili Darko Stipaničev, profesor Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, i Mirta Stipaničev, nutricionistica i voditeljica softverskih projekata tvrtke Versuni, Austria ...

Opširnije: Biser mora 2024. -predavanje Kako novi alati umjetne inteligencije mogu pomoći u kulinarstvu i...

Biser mora 2024. - natjecanja

Detalji
Biser mora i Grand Gourmet
26 Ožujak 2024
Hitova: 1251

 

 biser 2024 natjecanja 0

Bisera mora je prije svega natjecanje mladih kuhara i konobara. Niti 2024.g. nije bila iznimka. Na natjecanju je sudjelovalo 600 sudionika iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bjelorusije, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Indije, Italije, Makedonije, Malte, Mauricijusa, Nizozemske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije i Turske.

Opširnije: Biser mora 2024. - natjecanja

Biser mora 2024. - radionice i prezentacije

Detalji
Biser mora i Grand Gourmet
25 Ožujak 2024
Hitova: 1135

 

 biser 2024 radionice 0

Vrlo važan dio programa Bisera mora su i stručne radionice i prezentacije. Kao i svake godine bilo ih je puno, na različite teme, od Smoothie akademije, Otključavanjem okusa Brača do prezentacije vrhunskih viskija i rumova ...

Opširnije: Biser mora 2024. - radionice i prezentacije

Stranica 2 od 14

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Izbornik

  • Naslovnica
  • Gastro priče
  • Gastro reportaže
  • Gastronauti
  • Gastroadvent u Splitu
  • Biser mora i Grand Gourmet
  • Škola brodskog kuhanja
  • Foto reportaže
  • Putopisi
  • FIJET putopisi
  • 5 do 12
  • Zašto Skitopisi

Prevođenje

hrbgcsdanlenfifrdeeliwhugaitmkplptroskslessv

Najčitanije

  • Eseji o kuhanju - Slane srdele i slani inčuni
  • Jadranske tune za japanske gurmane
  • Eseji o kuhanju - Bakalar III dio
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Marina Frapa
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Rogoznica
  • Ekologija - Feel it, don't kill it !
  • Šibenski brudet od bakalara na način tete Joze
  • Putopisi - Svjetionici Portugala
  • Putopisi: Krug Španjolskom - morski dio Hrvatskom Čigrom
  • Putopisi - Istanbul - 1. dio - Prvi susret s gradom

Posljednje objavljeni članci

  • Austrijsko - dalmatinska večer u restoranu novog splitskog hotela Akademis-Fit Split
  • Vinski podrum 2025. se ponovo vratio u Dioklecijanove podrume
  • Faros na tanjuru - grčka hrana na otoku Hvaru - Φάρος σε ένα πιάτο
  • Taste of Vitality (Okus vitalnosti) - Mali Lošinj
  • Biser mora 2025. - predavanje: Umjetna inteligencija u kulinarstvu i gastronomiji – što je novo u godinu dana?

YouTube kanal Skitopisa

YouTube kanal Skitopisa sa svim kratkim filmovima.

Copyrights

Copyright © 2025 Skitopisi. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatni softver objavljen pod GNU Općom Javnom Licencom.