SKITOPISI

  1. Nalazite se ovdje:  
  2. Naslovnica

Tjestenina s butargom - jednostavno jelo puno morskih okusa

Detalji
Gastro priče
29 Prosinac 2023
Hitova: 3900

butarga 0

Priča o butargi (svježoj ikri, ribljim jajima, kavijaru) je ista kao i priča o janječim tripicama. Ili ih voliš ili ne voliš. Trećega nema. Za one koji butargu vole najveći problem je pronaći je na ribarnici. U redovitoj prodaji je nema, pa eventualno možete naletiti na nju kod čistača ribe, bar na splitskoj peškariji, gdje to zanimanje još postoji. Prije par dana imao sam sreću i naletio na svježu butargu ...

Opširnije: Tjestenina s butargom - jednostavno jelo puno morskih okusa

Lastovski brudet od jastoga bez jastoga

Detalji
Gastro priče
26 Prosinac 2023
Hitova: 856

brudet 0

Lastovo, možda jedini od otoka kojeg je, bar za sada mimoišlo ludilo turizma. Malo je daleko, pa je izvan tokova charter brodova, tako da u njegovim skrivenim uvalama uvijek ima dovoljno mijesta. Prije desetak godina u Uvali Mali Lago na otočiću Prežbi, blizu Pasadaura radio je mali OPG u kojem se, po povoljnim cijenama, mogla pojesti friška riba ulovljena te noći oko otoka Kopište. Jednom prilikom, domaćica nas je upitala da li bismo probali Lastovski brudet od jastoga bez jastoga ...

Opširnije: Lastovski brudet od jastoga bez jastoga

Gastroadvent u Splitu 2023. - četvrta adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
24 Prosinac 2023
Hitova: 875

 

gastroadvent 4 0

Jednomjesečno druženje posvećeno rogaču i dalmatinskoj kuhinji zaključili su novinari portala koji su upalili svijeću ljubavi. Gastroadvent u Splitu svojevrsna je fuzija nutricionizma, turizma i gastronomije koji je u svoje jednomjesečne projekte kroz sve ove godine uključio zaljubljenike u očuvanje mediteranskog stila života.

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2023. - četvrta adventska svijeća

Aljaška kolja - dobra i jeftina zamjena za skupi bakalar

Detalji
Gastro priče
19 Prosinac 2023
Hitova: 10417

Kolja 0

Bliži se Badnjak, u Dalmaciji nezamisliv bez bakalara, a u dućanima cijene bakalara divljaju. Kako tome doskoćiti pa za  puno, puno manje novca napraviti izvrsno jelo koje je dostojna zamjena za bakalar? Naravno nije isto, ali je uvijek dobro probati i nešto novo, a pogotovo ako se uz i potroši puno manje ...

Opširnije: Aljaška kolja - dobra i jeftina zamjena za skupi bakalar

Gastroadvent u Splitu 2023. - treća adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
17 Prosinac 2023
Hitova: 758

Gastroadvent 2023 3 0

Novinari četrnaestu godinu zaredom donose svjetlo u grad podno Marjana, a ovu nedjelju svijeću na gastroadventskom vijencu pale novinari TV postaja u restoranu Mandrach. Gastroadvent u Splitu svojevrsna je fuzija nutricionizma, turizma i gastronomije koji je u svoje jednomjesečne projekte kroz sve ove godine uključio zaljubljenike u očuvanje mediteranskog stila života.

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2023. - treća adventska svijeća

Grčka hrana u starogradskom polju

Detalji
Foto reportaže
16 Prosinac 2023
Hitova: 794

grcka 0

U petak 15.12.2024.g. u Dominikanskom samostanu u Starom Gradu na Hvaru održana je promocija 2. dijela kuharice "Grčka hrana u starogradskom polju" ...

Opširnije: Grčka hrana u starogradskom polju

Gastroadvent u Splitu 2023. - druga adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
11 Prosinac 2023
Hitova: 719

 

Gastroadvent 2003 2 0

Drugu adventsku svijeću mira Gastroadventa u Splitu 2023.g., zapalili su u Osnovnoj školi Ravne njive novinari radija, ovaj put u malo drugačijem, veselom okruženju uz puno, puno djece Osnovne škole Ravne njive koja je nakon manifestacije paljenja druge svijeće nastavila s dobrotvornim druženjem Božićne bajke za splitsku udrugu Anđeli.

...

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2023. - druga adventska svijeća

Adventski vijenci Gastroadventa u Splitu od 2010. do 2024.g.

Detalji
Gastroadvent u Splitu
05 Prosinac 2023
Hitova: 774

vijenac 0

Gastroadvent u Splitu je jedinstvena manifestacija po zamisli nutricionistice Olje Martinić tijekom koje se u četiri adventske nedjelje promoviraju splitski restorane s ponudom adventskih jela i upoznaju adventski običaje različitih zemalja, te promoviraju zdrave mediteranske namirnice. Posebno mjesti zauzima adventski vijenac čije svijeće, tijekom četiri adventske nedjelje  pale novinari tiskanih medija, elektroničkih medija, radio i TV kuća. Kako su izgledali adventski vijenci od 2014. godine prikazuje ova naša kratka reportaža, a kako je bio na Gastroadventima možete naći u rubrici Gastroadvent u Splitu.

Opširnije: Adventski vijenci Gastroadventa u Splitu od 2010. do 2024.g.

Gastroadvent u Splitu 2023. - prva adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
04 Prosinac 2023
Hitova: 776

Gastroadvent 2003 1 0

Prvu adventsku svijeću nade prve adventske nedjelje Gastroadventa u Splitu 2023.g., zapalili su u restoranu Laf! novinari tiskanih medija. Gastroadvent u Splitu već 14 godina promovira mediteranski način prehrane. Druženje prve adventske nedjelje bilo je u znaku rogača i spomena na kultnu Dalmatinsku kuharicu koja je prva promovirala Mediteranski način prehrane  ...

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2023. - prva adventska svijeća

Grand Gourment 2023

Detalji
Biser mora i Grand Gourmet
20 Studeni 2023
Hitova: 348

Grand gourment 2023 0

IX. „Grand Gourmet“ održan je od 14. - 18.11.2023. Split & Podstrana u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija i pod pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta, turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije, grada Splita i općine Podstrana te drugih partnera. Na festivalu su sudjelovali ugostiteljski djelatnici, predavači, učenici i strukovni nastavnici iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Latvije, Ukrajna, Latvija, Ukrajna, Nizozemske, Australije i drugi. Ovim natjecanjima, edukacijama, master classovima, radionicama i okruglim stolovima željelo se naglasiti kako ova manifestacija uspješno unapređuje struku i predstavlja nove generacije profesionalaca.

Opširnije: Grand Gourment 2023

Eseji o kuhanju - Janjeće tripice

Detalji
Gastro priče
08 Studeni 2023
Hitova: 2608

janjece 0

Janjeće tripice, kao i razna druga nestandardna jela, ili voliš ili ne voliš, u duhu Aristotela 'tertim non datur' - nema trećega. U Dalmaciji su danas, za veliki broj sladokusaca, posebni specijalitet, a nekada su bile hrana siromašnih. Kako ih skuhati prikazati ćemo u kratkoj reportaži.

Opširnije: Eseji o kuhanju - Janjeće tripice

Stranica 3 od 14

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Izbornik

  • Naslovnica
  • Gastro priče
  • Gastro reportaže
  • Gastronauti
  • Gastroadvent u Splitu
  • Biser mora i Grand Gourmet
  • Škola brodskog kuhanja
  • Foto reportaže
  • Putopisi
  • FIJET putopisi
  • 5 do 12
  • Zašto Skitopisi

Prevođenje

hrbgcsdanlenfifrdeeliwhugaitmkplptroskslessv

Najčitanije

  • Eseji o kuhanju - Slane srdele i slani inčuni
  • Jadranske tune za japanske gurmane
  • Eseji o kuhanju - Bakalar III dio
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Marina Frapa
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Rogoznica
  • Ekologija - Feel it, don't kill it !
  • Šibenski brudet od bakalara na način tete Joze
  • Putopisi - Svjetionici Portugala
  • Putopisi: Krug Španjolskom - morski dio Hrvatskom Čigrom
  • Putopisi - Istanbul - 1. dio - Prvi susret s gradom

Posljednje objavljeni članci

  • Austrijsko - dalmatinska večer u restoranu novog splitskog hotela Akademis-Fit Split
  • Vinski podrum 2025. se ponovo vratio u Dioklecijanove podrume
  • Faros na tanjuru - grčka hrana na otoku Hvaru - Φάρος σε ένα πιάτο
  • Taste of Vitality (Okus vitalnosti) - Mali Lošinj
  • Biser mora 2025. - predavanje: Umjetna inteligencija u kulinarstvu i gastronomiji – što je novo u godinu dana?

YouTube kanal Skitopisa

YouTube kanal Skitopisa sa svim kratkim filmovima.

Copyrights

Copyright © 2025 Skitopisi. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatni softver objavljen pod GNU Općom Javnom Licencom.