Skitopisi

Biser mora 2019. - finalno natjecanje

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 18 Travanj 2019
supetar 2019 0

Biser mora je najveće kulinarsko natjecanje u Hrvatskoj koje na početku turističke sezone, obično koncem ožujka, u Supetar na otoko Braču dovede nekoliko stotina profesionalnih kuhara, od najmlađih koji se prvi put natječu na međunarodnim natjecanjima, do iskusnih seniora. Kao i svake godine Biser mora  2019. je bio zanimljiva što ćemo i pokazati kroz nekoliko foto reportaža. Juniori i seniori se natječu u nekoliko kategorija: Riba, Janjetina, Piletina, Jaja i Rižoto. i Rižoto. U finale je ušlo 5 natjecatelja u natjecanju kuhanja s namirnicama koje su tek vidjeli na natjecanju. Što su skuhali pokazuje naša slijedeća reportaža.

Biser mora - 2019. - priprema ribe

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 17 Travanj 2019
supetar 2019 5 0

Biser mora je najveće kulinarsko natjecanje u Hrvatskoj koje na početku turističke sezone, obično koncem ožujka, u Supetar na otoko Braču dovede nekoliko stotina profesionalnih kuhara, od najmlađih koji se prvi put natječu na međunarodnim natjecanjima, do iskusnih seniora. Kao i svake godine Biser mora  2019. je bio zanimljiva što ćemo i pokazati kroz nekoliko foto reportaža. Juniori i seniori se natječu u nekoliko kategorija: Riba, Janjetina, Piletina, Jaja i Rižoto. i Rižoto. Pogledajmo kako su juniri i seniori pripremali ribu i meso. 

Biser mora 2019. - priprema rižota

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 16 Travanj 2019
supetar 2019 3 0

Biser mora je najveće kulinarsko natjecanje u Hrvatskoj koje na početku turističke sezone, obično koncem ožujka, u Supetar na otoko Braču dovede nekoliko stotina profesionalnih kuhara, od najmlađih koji se prvi put natječu na međunarodnim natjecanjima, do iskusnih seniora. Kao i svake godine Biser mora  2019. je bio zanimljiva što ćemo i pokazati kroz nekoliko foto reportaža. Juniori i seniori se natječu u nekoliko kategorija: Riba, Janjetina, Piletina, Jaja i što je meni posebno zanimljivo Rižoto, pa krećemo od toga.

Biser mora 2019 - na mladima svijet ostaje

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 15 Travanj 2019
supetar 2019 6 0

Biser mora je najveće kulinarsko natjecanje u Hrvatskoj koje na početku turističke sezone, obično koncem ožujka, u Supetar na otoko Braču dovede nekoliko stotina profesionalnih kuhara, od najmlađih koji se prvi put natječu na međunarodnim natjecanjima, do iskusnih seniora. Kao i svake godine Biser mora  2019. je bio zanimljiva što ćemo i pokazati kroz nekoliko foto reportaža. Kranimo s najmlađima. Na njima ipak svijet (i kuhinje) ostaju ...

Goût de France u restoranu Zora bila u Splitu

Detalji
Kategorija: Gastro priče
Objavljeno: 25 Ožujak 2019

Uvod

Glavna večera ovog petog izdanja projekta Goût de France (Dobra Francuska) koji se održao na prvi dan proljeća u četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, imala je za cilj okupiti 5000 chefova na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju. I Split se ove godine uključio sa četri restorana. Mi smo bili u Zori biloj ...

Dan D za gastronomsku scenu Hrvatske - 50 nijansi zelene

Detalji
Kategorija: Gastro priče
Objavljeno: 14 Ožujak 2019

zeleni rucak 0

Danas se u Splitu u restoranu 'Zora bila' dogodio dan D za gastronomsku scenu ne samo Splita, već i cijele Hrvatske. U suradnji nutricionistice Olje Marinić i kuharskog i bračnog para  Sandre i Dane, dogodilo se posebno gastronomsko događanje - tematski ručak - 50 nijansi zelene ...

IKKER 2019. - Centaurus, Kali tuna i natjecanje amatera

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 22 Veljača 2019

 IKKER 2 00

U organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), okupilo je u makarskom hotelu ‘Miramare’ deset kuharskih prvaka iz Italije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Makedonije na petom izdanju Interregionalnog natjecanja kuhara regije – IKKER 2019. Osim natjecanja profesionalaca, na IKER-u 2019. bilo je i radionica i natjecanja kuhara amatera ...

IKKER 2019. - Natjecanje najboljih kuhara regije

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 22 Veljača 2019

 

IKKER 1 00

U organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), okupilo je u makarskom hotelu ‘Miramare’ deset kuharskih prvaka iz Italije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Makedonije na petom izdanju Interregionalnog natjecanja kuhara regije – IKKER 2019.

Josipov rižoto od kozica, sušenih poma i pistacija na Dioklecijanovoj amfori 2018.

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 18 Siječanj 2019

jozin rizot 0

I ove se godine održala Dioklecijanova amfora 2018., natjecanje natjecanje kuhara  u organizaciji SKMER-a (Udruge šefova kuhinje mediteranskih i europskih regija) koje okuplja kuhare iz svih djelova Hrvatske. Uz natjecanje profesionalnih mladih kuhara na Dioklecijanovoj amfori već se tradicionalno natječu i predstavnici medija u pripremi tradicionalnih dalmatinskih jela. Ove je godine tema bila rižoto od kozica. Ekipa Skitopisa je i ove godine sudjelovala s Josipovim posebnim receptom ...

Blagdanska juha moje mame

Detalji
Kategorija: Gastro priče
Objavljeno: 26 Prosinac 2018

blagdanska 0

Moja je mama Ana tradicionalno za božićne blagdane kuhala posebnu blagdansku juhu s luganigama, pa sam nastavio tu tradiciju. Kako se kuha pogledajte u kratkoj gastro priči ...

Gastroadvent u Splitu 2018 - četvrta adventska svijeća

Detalji
Kategorija: Gastro reportaže
Objavljeno: 24 Prosinac 2018

gastroadvent 4 0

GASTOADVENT (NI)JE LUK I VODA naziv je ovogodišnjeg Gastroadventa u Splitu, sada već tradicionalnog splitskog događanja u vrijeme Adventa. Na ideju nutricionistice Olje Martinić, ovogodišnji Gastroadvent ima za cilj ukazati na važnost konzumacije luka i vode te njihovu ulogu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti. Ove se nedjelje palila četvrta svijeća ljubavi u kultnoj splitskoj piceriji, a danas i restoranu Galija ...

Stranica 3 od 9

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nalazite se ovdje:  
  • Naslovnica

Izbornik

  • Naslovnica
  • Gastro priče
  • Gastro reportaže
  • Gastronauti
  • Škola brodskog kuhanja
  • Foto reportaže
  • FIJET putopisi
  • 5 do 12
  • Zašto Skitopisi

Najčitanije

  • Eseji o kuhanju - Slane srdele i slani inčuni
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Marina Frapa
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Rogoznica
  • Eseji o kuhanju - Bakalar III dio
  • Šibenski brudet od bakalara na način tete Joze

Povratak na vrh

© 2022 Skitopisi