
Ovako je danas izgledao ručak za dio pacjenata i djelatnika Kliničkog bolničkog centra u Splitu zahvaljujući aktivnosti Gastroadventa u Splitu, tvrtke Sardina iz Postira i Turističko ugostiteljske škole u Splitu. Gastroadvent u Splitu je jedinstvena splitska manifestacija po zamisli nutricionistice Olje Martinić koja već godinama promovira zdravu mediteransku prehranu. Ove se godine aktivnost Gastroadventa proširila i izvan adventskih nedjelja. U suradnji s tvrtkom Sardina iz Postira i Turističko ugostiteljskom školom, pacjenti i djelatnici Kliničkog bolničkog centra danas su za ručak imali pašticadu od tune.

Tvrtka Sardina donirala je ukupno 120 kilograma svježe ribe (tune i oslića) te 200 ribljih pašteta od tune i srdele,

a učenici Turističko-ugostiteljske škole, uz mentorstvo nastavnika, pripremili su više od 750 obroka prilagođenih različitim prehrambenim potrebama pacijenata KBC-a Split.

Pašticada od tune je predpripremljena ...

u suvremeno uređenoj kuhinji Akademisa Turističko ugostiteljske škole u Splitu i ...

prevezena u KBC Split gdje je završena u ukusno jelo.

Projekt je danas službeno promoviran u restoranu Pomalo Akademisa Turističko ugostiteljske škole u Splitu.
Ivo Bilić, ravnatelj Turističko ugostiteljske škole u Splitu
Prof. Ivo Dolić, ravnatelj KJliničkog bolničkog centra u Splitu
Tonča Mandić, nutricionistica KBC-a
Olja Martinić, autorica Gastroadventa u Splitu
Tihana Bodlović direktorica marketings i prodaje Sardine iz Postira

750 obroka su pripremili učenici Turističko ugostiteljske škole pod mentorstvom chefa Ivice Katića,

a u KBC-u ga je podijelilo vrijedno osoblje.

Podloška na poslužavniku je bio posebno pripremljen podložak koji je promovirao mediteransku prehranu, glavni motiv Gastroadventa u Splitu s naglaskom na važnost konzumacije ribe.

Prigodni skromni domjenak je bio u duhu Sardine iz Postira. Košarice od prhog tjesta s Oslićem a 'la bakalar ...

Sardine iz Postira iz linije Adriatic Queen.

Predstavljanje projekta je bilo u ambijentu restorano Pomalo ...

Akademisa nastavne jedinice Turističko ugostiteljske škole u Splitu. Restoran je otvoren za goste od 7 do 22 sata i nudi a’ la carte ponudu za doručak, marendin, ručak i večeru. Dođite, cijene su prihvatljive, a hrana i usluga prvorazredne.