Gastronauti-sirevi-15Tijekom prvog dana splitskog Adriatic Gastro Show posebno mjesto je bilo posvećeno sljubljivanju Sirelinih sireva, Kotanyi začina, Zvjezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja i vina PP Orahovica. Cijeli događaj organiziran na prijedlog Dukata, odigrao se 19. veljače 2015. na prostoru Dukata u sklopu Adriatic Gastro Showa (štand br. 33) pod nazivom Malom školom kušanja sireva poznatih svjetskih brandova President, Galbani, Salakis i naravno Sirela.

Školu kušanja je vodio majstor sirar Đuro Hehet, a kušani su: Galbani Mozzarellu, Galbani Gorgonzollu, President Brie, President Rouqfort, Salakis Feta, Bjelovarski slani (kao Feta) te izvrsni polutvrde i tvrde sireve iz Sirelinog asortimana. Vinarija PP Orahovica je uz sireve sljubila svoja vina Graševina, Pinot sivi, Silvanac zeleni i Frankovka, o čemu je posebno govorio Marko Pešić, a Matija Bagur iz Kotanyi-a je uz sireve predlagala začine s kojima se oni posebno slažu. Organiza cijelog događanja bila je u okviru Kluba Gastronauti pod vodstvom prof.Karin Mimica uz pomoć Marine Marijan Selak.


Gastronauti-sirevi-1 Napokon šušur u Spaladium areni - Adriatic gastro Show,

Gastronauti-sirevi a na njemu svega i svačega, od ponude (naravno za ugostitelje, ne za maloprodaju) školjki i rakova ...

Gastronauti-sirevi do odležanih bifteka ...

Gastronauti-sirevi koji se u nekim djalovima vrlo neobično reklamiraju.

Gastronauti-sirevi Kako se radi o Gastro Show-u naravno tu je i kuhanje, a i kušanje hrane (ponekad i na neuobičajeni način).

Gastronauti-sirevi Prvi dan sajma ono najzanimljivije događalo se na izložbenom prostoru Dukata ...

Gastronauti-sirevi gdje se skupilo društvo Gastronauta, renomirani ugostitelji, kuhari, novinari ...

Gastronauti-sirevi svi sa željom da doznaju više o sirevima. Druženje je organizirala prof.Karin Mimica, a glavna zvjezda druženja je bio majstor sirar Đuro Hehet iz Sirele.

Prof.Karin Mimica otvara Malu školu siraGastronauti-sirevi Prezentirali su se svjetski i Sirelini sirevi.

Đuro Hehet govori o sirevima:Gastronauti-sirevi sljubljeni s Kotanyi umacima ...

Gastronauti-sirevi i izvrsnim vinima PP Orahovica.

Gastronauti-sirevi Majstor sirar Đuro Hehet je povremeno upadao u narativnu ekstazu, dok je pričao o sirevima ...

Gastronauti-sirevi Galbani Mozzarellu, Salakis Feta ...

Gastronauti-sirevi Galbani Gorgonzollu, President Brie, President Rouqfort ...

Gastronauti-sirevi i naravno zvjezda Sirela Ribanac ...

Gastronauti-sirevi O sljubljivanju Kotanyi začin as ekstra djevičanskim maslinovim uljem Zvjezde i sirevima govorila je a Matija Bagur iz Kotanyi-a,

Matija Bagur govori o Kotanyi začinima:Gastronauti-sirevi a o vinima PP Orahovice PP Orahovica(Graševina, Pinot sivi, Silvanac zeleni i Frankovka) koja su idealno pratila prezentirane sireve govorio je  Marko Pešić iz PP Orahovica.

Gastronauti-sirevi Degustacija je sve bacila u okusni trans, ...

Gastronauti-sirevi a neke i u mirisni, dok je Đuro objašnjavao razliku između tvrdih sireva za ribanje i za kodanje:Gastronauti-sirevi Na kraju je majstor kuharstva Željko Neven Bremec dao svoje mišljenje o cijelom događanju ...

Gastronauti-sirevi na oduševljenje svoje supruge Alme Harašić Bremec i Dobrile Gotovac Stipaničev.

Gastronauti-sirevi Sve su to budnim okom pratile prof.Karin Mimica ''glavni duh'' Gastronauta i njena ''desna ruka'' Marine Marijan Selak.