bol 1

Korona nije ništa dobro donjela, osim što je dopustila prirodi da se malo odmorila od ljudi. Jedna od najpoznatijih jadranskih plaža je svakako Zlatni rat u Bolu na Braču. U normalnim vremenima još od svibnja je pod 'okupacijom' turista. Ove je godine sve drugačije, pa se koncem lipnja moglo kupati na skoro praznoj plaži Zlatnog rata. Djevičanske plaže Bola nisu imale puno kupaća pa su se mogle doživjeti onakve 'kakve su nekada bile'. Mislim da i sada nisu previše velike gužve, pa je moja preporuka posjetiti Bol upravo sada. I karte trajekta su po starom, pa ne predstavljaju veliki trošak.

Osim Bola idealno mjesto pri povratku trajektom u 4 popodne je malo pitoreskno mjesto Dol i u njemu konoba Toni. Braća Toni i Pavo pripremaju izvrsnu bračku janjetinu, a najbolja je naravno na špici ...

bol 2

Prazna plaža Zlatni rat, idealno vrijeme za vikend u Bolu.


bol 12
...

bol 2

Nigdje nikoga, a plaža izuzetno čista.
bol 2

U zapadnom dijelu je jedna od rijetkih dalmatinskih plaža rezervirana za one koje cijelo tijelo vole izložiti suncu i moru.

bol 2

Šljunovite plaže, male šolinje, zanimljive grote ...


bol 13
U Bluesun hotelima je koncem lipnja bio izvrstan paket koji uz smještaj daje i korištenje bicikle i ulaz u spa. Nakon tri dana odmora u Bolu (upravo se poklopio i jedan od praznika u ponedjeljak), povratak trajektom u 16 sati. idealno za ručati u malom mjestu Dol u kultnoj konobi Toni.

bol 2

a što drugo nego bračku janjetinu a kažu da je najbolja na špici. 

bol 2

Konobu vode dva brata Toni i Pavao Matulić, majstori pečenja janjetine, posebno na špici:
bol 2

Prije toga naravno izvrsna janjeća juha ...

bol 2

u centralnom dijelu, mlada bračka janjetina i domaći dolski krumpir ...

bol 2

a za kraj naravno bračka hrapoćuša koju izvrsno priprema kćer od Pave.

bol 2

Ne može bolji viked od ovoga. Brač i Bol vas čekaju.