kadena 1

U Splitu je u tijeku kuharski prelazni rok, a jedan od prelaza je dolazah chefa Nikole Eterovića u restoran Kadena. Nikola je do sada vrlo uspješno vodio kuhinju u splitskom hotelu Park, a a sada je već skoro mjesec dana šef kuhinje restorana Kadena. Restoran Kadena je, osim po posebnoj redovitoj restoranskoj ponudi, poznat i po tematskim večerima na kojima se, uz posebno osmišljene menue prezentira i jedan vinar. Prva tematska večer chefa Eterovića, s vrlo hrabrim sljubljivanjem namirnica, predstavila je i izvrsna vina vinarije Galić. Što je Nikola osmislio možete vidjeti na Dobrilinim slikama u nastavku - večeru je činio slijed od pet jela i na kraju desert iznenađenja.

Kadena
Odležana goveđa pisanica, krakovi hobotnice, rikula - vinaigrette, cherry rajčica, istarski crni tatuf, cvijet paške soli, fritule uz suho vino Sauvignon Galić 2016.

Kadena
Ravioli od brašna sa žrnovskog mlina, lečevački sir iz mišine, istarski boškarin, hokaido i vlaški krumpir iz Turjaka uz suhi Galić bijelo iz 2015.

xxx Kadena
Gof, mladi kukuruz kokičar, mikro grašak, parmezan, charlotte, prošek Hektorović uz suhi Chardonnay Galić iz 2015.

xxx Kadena
Žutorepa tuna, kadulja, ružmarin, lavanda, poljički kiseli kupus, kumkvat, indijski oraščić, lan, agrumi uz suhi Galić pinot crni iz 2012.

xxx Kadena
Desert iznenađenja chefa Nikole Eterovića uz poluslatku Galić graševinu iz 2015.
Kadena 7
Nikolina tematska večera je oduševila sve prisutne, pa su s kuharom svi htjeli slikati.