Gastronomski potencijali otoka Krka bili su tema posljednjeg druženja članova kluba Gastronaut. Glavni je domaćin bila TZ grada Krka s 12 ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u programu Gastronomska šetnja gradom Krkom i njegovom okolicom: Kuća krčkog pršuta Žužić, restoran Torkul, Cocktail bar Volsonis, vinarija dućan Nada, Terasa Diana, restoran Marina, hotel Dražica, pansion Maritim, trattoria Glavotok, restoran Valamar Koralj Romantickonoba Pod Prevolt, konoba i kuća maslinovog ulja Nono i slastičarna Casa del padrone.
Predviđene stručne teme su bile Grad Krk i njegovi gastronomski potencijali, Gastronomska šetnja gradom Krkom i njegovom okolicom, Šurlice, Hobotnica i Krčki pršut.
Za adekvatna vina uz specijalitete će se pobrinuti i naši partneri iz vinarija Belje, PP Orahovica. i vinarija Pavlomir.

Hotel Dražica je bio domaćin događanja, a Velamar Hotel Romantic se prezentirao posebno maštovitom ponudom.


Hotel Dražica, domaćin druženja Gastronauta ...

sa prekrasnim pogledom prema ulazu u Krčki zaljev.

U otvorenoj terasi hotea u doba doručka gđe. Julija Szommer i Adrea Žantev prezentirale su ...

jutarnji kokteli s aloom verom tvrtke Forever Living.

Drugi odvelikih  krčkih hotela Velamar Hotel Romantic prezentirao se posebnom gastronomskiom ponudom ...

u prozračnom ambijentu restorana na zadnjem katu hotela.

Prezentacija je bila u zatvorenoj terasi restorana ...

koji isto tako ima poseban pogled.

Mlado osoblje hotela pripremilo je izuzetne i maštovite gastronomskue poslastice ...

Krk-5-10koju su prezentirali voditeljica restorana gđa.Marija i mladi kuhar ...

dok je o vinima PP Orahovica koja su izvrsno pratila jela govorio predstavnik PP Orahovice g.Igor Hruškar. Uz PP Orahovicu uz jela su se prezentirala i vina Belje.

Prezentirana su tri slijede - predjelo, glavno jelo i desert zanimljivih kombinacija i zanimljivih naziva:

Otoci od zlata
Marinirani inćuni na podlozi od motara, kozice u plaštu od tikvica, hobotnica na salatu, pašteta od tune uz Vrh. Graševina 2012 (13,4 alc / 5,5kiseline / 2,4 sladori) Belje i Frankovka 2012 PP Orahovica

Gospodski pijat
File brancina na žaru, palenta sa blitvom i crnim maslinama, ražnjić sa cherry rajčicom uz Vrh. Graševina 2012 (13,4 alc / 5,5kiseline / 2,4 sladori), Belje

Bodulski šaket
Palačinka od kave, sa kremom, suhim smokvama i orasima uz Silvanac Jezerac PP Orahovice

Na izlazu iz restorana čeka vas rekonstrukcija stare krčke gradske kuhinje. Konačni zaključak 'Krk je sigurno mjesto u koji se treba vratiti. Ljubazni domaćini, izvrsna gastronomska ponuda i što vam još treba ...'