00-velanera
U malom mjestu Šišan kraj Pule nalazi se novo otvoreni hotel Velanera koji se potpuno uklopio u istarski krajolik. Dizajnerski uređen hotel, otvoren prije nekoliko mjeseci, bio je glavni domaćin istarskog druženja Gastronauta, a posebno druge večeri kada je u hotelskom restoranu Bodulka pripremljena posebna gastronomska večera na temu istarskog goveda boškarin.

00-velaneraHotel Velanera - mjesto za idealni odmor.

00-velaneraRestoran Bodulka i Gastronauti u očekivanju večere na temu goveda boškarin.

 

Karin Mimica i Duško Černjul, vlasnik hotela Velanera otvorili su večer pozdravnim govorom ...

 

a o gosp.Černjulu posebno je govorio i Siniša Križanac. Njegov govor kaže sve o kakvom se domaćinu radi.

00-velaneraDomaći Pelinkovac posebnog okusa.

00-velaneraSanja Cinkopan Korotaj direktorica TZ Pula.

00-velaneraSilvano Puhar uljar govori o uljima Brist s kojima je napravljena večera u velaneri.
Svako jelo je sljubljeno sa svojim uljem ...

00-velaneraGorlato, ulje intenzivnog okusa, blendirano od sorti Žižolera, Buža, Karbonaca, Morasola, Rosulja,
Seline, ulje blagog okusa blendirano od sorti Buža, Leccino, Ascolana, Frantoio i
Sta. Margherita monosortno maslinovo ulje od Vodnjanske buže.

00-velaneraUz jela su sljubljena i vina Agrokora iz vinarija Iločki podrumi, vinarija Belje,
vinarija Istravino, te vrhunska vina Goldberg i Principovac.

 

Enolog Milan Budinski predstavlja vrhunsku Graševinu Iločkih podruma.

Na meniju su bila brojna jela od istarskog goveda boškarina idealno sljubljena s djevičanskim
maslinovim uljima Brist i vinima Agrokora. U dizajnerskom hotelu i jela su bila dizajnerska što najbolje pokazuju slike:

00-velaneraTerina od repa sa crnim tartufom na bruštolanom kruhu sa crvenim radićem
u marinadi od crvenog vina i meda s aspikom od repa i barutom od graška
uz Iločku graševinu 2010 i maslinovo ulje Gorlato

 

Kako se pripremalo ovo jelo jedinstvenog izgleda i okusa objašnjava vlasnik hotela Duško Černjul.

00-velaneraMlačni karpaccio na krevetiću od rokule sa kozjim sirom. Rokula je začinjena čajem od maslinovog lišća,
grubom soli i komadićima ovčjeg sira uz Belje Goldberg Chadonnay 2009 i maslinovo ulje Seline.
Karpaccio je bio samo 6 minuta u pečnici zato se i zove mlačni.

00-velaneraDomaći špagetini sa carbonarom od jetrica. Špagetini su napravljeni od 16 jaja, a carbonara
od kapule i jetrice na rezance sa žumanjkom, ribanim parmezanom i batudom od papra
uz vino vinarije Agrolaguna - Festiga Merlot 2009 imaslinovo ulje Seline. Izvrsni špagetini su
napravljeni tako da na 1 kg brašna, 6 jaja i još 6 žumanjaka i Brist-ovog ulja Seline a
kuhaju se samo 2.5 minuta.

00-velaneraObrazina u padeli sa njokima od cuke položena na ribanim njoketima od cuke sa friganom
mladom kapulom i batudom od graška uz Postup Donja banda 2007 Istravina uz ulje
Sta. Margherita. Obrazina je fermentirala 28 dana.

00-velaneraKoljenica u teranu sa pave od krumpira - Odrezak od koljenice s paparelom od pave od krumpira i
glaziranom rosa kapulom uz Belje Goldberg Cabernet sauvignon 2007. i ulje
Sta. Margherita

00-velaneraI na kraju frigana pinca sa žavajonom broštulana na maslinovom ulju i prelivena žavajonom uz
izvrsni i nagrađeni Traminac 2009 podruma Ilok principovac.

<