nautika-1

Hotel Nautica u Novigradskoj Marini
 

Klub Gastronaut je za prvu jesensku gastronomsku destinaciju godine 2013. odabrao Istru i to područje oko Novigrada i Umaga. Druga postaja je bila restoranNavigare i hotel Nautica u Novigradskoj Marini . Večer je započela degistacijom likera Chartreuse iz samostana Chartreuse u Francuskoj, likera koji je pio i Miroslav Krleža, a koga u Hrvatskoj distribuira tvrtka Vitis O&N, nastavila se večerom na temu Vanilija i skiperski specijaliteti, te završila degustacijom vrsnih rumova tvrtke Vitis O&N . Domaćica je bila direktorica hotela Suzana Vrtičević Tica, a kuharska zvijezda Robert Marenjak, šef kuhinje restorana Navigare i sam član kluba Gastronaut. U predstavljanju jela Robert je istaknuo da je posebnost vanilije njena aroma i ljekovita svojstva. Vanilija djeluje opuštajuće, ali je i jaki antioksidans. Robert ju je sljubio s ribljim specijalitetima što je bio poseban pogodak. Uz vrsna jela poslužena su vina vinarije Daruvar Badel 1862, vinarije Josić, vinarije Buhać i vinarije Cattunar. 

nautika-2

Zalazak sunca u marini Novigrad.

nautika-3
Prezentacija  likera Chartreuse iz samostana Chartreuse u Francuskoj, likera koji je pio i Miroslav Krleža, a koga u Hrvatskoj distribuira tvrtka Vitis O&N.

 

Prezentacija likera Chartreuse 
 
 

O restoranu Navigare Budimir Žižović s Radio Pule.

nautika-4

Restoran Navigare ima sve, pa čak i roštilj s pekom.


nautika-5

Šef kuhinje restorana Navigare Robert Marenjak koji je osmislio gastronomsku feštu.

 

Robert Marenjak o jelima koja će se poslužiti. 


nautika-6

Salata s kapešantom i maslinovim uljem s vanilijom uz Graševinu Daruvar 2012. Badel 1862.


nautika-7

Marinirani carpaccio brancina u soku naranče, limete i vanilije uz Sauvignon Daruvar 2012 Badel 1862.


nautika-8

Restora Navigare u Novigradu i gastronomska fešta na temu vanilije.


nautika-9

Juha od dagnji sa šafranom uz Savignon 2012. Josić. 


nautika-10

File lososa s finom kremom graška i korjena peršina poprskan maslinovim uljem s vanilijom uz Chadonnay 2012. Cattunar.


nautika-11

Punjeni file brancina na posteljici od koromača uz Malvaziju 2012. Cattunar.


nautika-12

Meringua punjena voćem uz Traminac 2011. Buhać.


nautika-13

I na kraju degustacija finih rumova (neki su bili i 25 godina stari) koje zastupa tvrtka Vitis O&N .


nautika-14

Večera u restoranu Navigare je bila morska zato što cijeli Novigrad odiše morem i morskim specijalitetima ...


nautika-15

... koje love brojni ribarski brodovi smješteni u Novigradskoj luci.