Gastronomija otoka Paga predstavljena je polovinom listopada klubu Gastronauti. Glavni domaćini bila je TZ Novalja i TZ Pag, te članovi kluba Miro Magjar, Edo Maržić sa svojim Kampom Šimuni, Boris Šuljić sa svojim hotelom, restoranom i vinarijom Boškinac te obitelj Gligora sa Siranom Gligora. Teme druženja bile su : Paška janjetina, Tisućljetne Lunske masline, svjetski poznati Paški sir i Visoka gastronomija inspirirana paškim namirnicama. Tekuća pitanja sponzorirao je svojim kvalitetnim i vrhunskim vinima Agrokor vina, vinarija PZ Svirče sa Hvara, te vinarija Boškinac sa Paga.

Kako je bilo tijekom druženja u kampu Šimuni pogledajte u našoj kratkoj foto reportaži. Včeru i ručak u restoranu Mali raj kampa Šimuni osmislio je glavni kuhar g.Nikola Leko.

Image
Kamp Šimuni je posebno ponosan na svoju plažu.
 
Image
Gastronomska događanja bila su u restoranu Mali raj kampa 
 
Image
Vlasnik kampa g.Edo Maržić
 
Image
Druženje je otvorila prof.Karin Mimica, članica uprave Kluba Gastronaut i organizator druženja. 
 
Image 
Agrokor vina je prezentirao  g.Saša zec
 
Image
Za početak popečci na način kampa Šimuni.
 
Image
Slani ovčji sir iz mišine na baškutinima i janjeća terina uz vrhunsku Graševinu 2008. Iločkih podruma.
 
Image
Juha od janječeg repa sa noklicama od boba i janjećih jetrica.
 
Image
Toplo - hladna salata od janjećih kotleta na rikoli i menti uz Malvaziju Festiga 2010 Agrolagune.
 
Image
Pašticada od junečeg buta s purom uz vrhunski Merlor 2009. Belje.
 
Image
Janjetina ispod peke s povrćem i krumpirom uz Festiga Cabernet Sauvignon 2009. Agrolaguna.
 
Image
Japrak sa janjetinom  i bačvicama od krumpira uz Postup Donja Badijha 2007.
 
Image
Palačinke ispod peke sa smokvama uz Graševinu Principovac 2008. Iločkih podruma.
 
Image 
  Slijedeći dan ručak je organiziran nanačin kako se to uobičajeno radi u kampu Šimuni. veliki izbor toplih i hladnih predjela i jela različitih kuhinja svijeta koji gosti kampa plačaju cca. 10 EUR i jedu koliko žele.To je i razlog zašto se skoro 60% gostiju kampa hrani u restoranu.
 
Image
Uz ručak su se pila vina vinarije PZ Svirče koja je prezentirao direktor g. Andrija Carić.
 
Image
Izbor predjela kineske, meksičke, indijske i tajlandske kuhinje.
 
Image
Topla predjela.
 
Image
Karusel toplih jela.
 
Image
Specijalitet  kampa - riba bez kostiju.
 
Image 
Kuhari zaslužni za ove delicije koje je g.Edo Maržić doveo iz Dubaia. 
 
Image
Zajednička slika jednog dijela kluba Gastronauti.